Bedste balsam: Se de 12 udvalgte balsammer til pleje af håret i 2021

Bedste balsam: Se de 12 udvalgte balsammer til pleje af håret i 2021

Den bedste balsam har plejende egenskaber og tilfører håret pleje og beskytter det mod udefra kommende påvirkninger. Balsam bør anvendes efter en hårvask med shampoo og dermed i rent hår. Vælger du en balsam der skal skylles ud bør du lade den sidde et par minutter, men er det en leave in balsam kan den blive siddende. Der findes balsam til alle hårtyper - tørt, fint, krøller, farvet hår mv. Her i denne balsam guide finder du de mest populære på markedet netop nu!

Af Bapoons frisør & hårguru
Priser er opdateret i dag torsdag d. 28 oktober 2021. Indholdet er opdateret mandag d. 25. oktober 2021 og er oprindeligt udgivet fredag d. 6. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Australian BodyCare Hair Care balsam

Konklusion: Her er den bedste balsam

Australian BodyCare Hair Care balsam er udvalgt af Camilla, som den bedste balsam i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af balsam

Med den bedste balsam kan du give det slidte og tørre hår fugten tilbage og du kan tilføre dit farvede hår glans og liv. En god balsam er den naturlige afslutning på en hårvask, hvis du vil sikre, at dit hår får alt den pleje og kærlighed, som det har brug for.

Når du køber balsam, så er det super vigtigt, at du vælger en balsam, der passer godt til din hårtype og de udfordringer, du oplever med dit hår. Den rigtige balsam kan gøre underværker i både kort og langt hår.

Der findes rigtig mange forskellige balsam på markedet i svingende kvalitet. Hvis du gerne vil have en balsam, som du ved virker, så kig nærmere på de balsam, som jeg præsenterer dig for her. Det er alle et udvalg af de absolut bedste balsam på markedet lige nu.

3 gode råd du bør følge når du køber balsam til håret

 1. Vælg en balsam der passer til din hårtype - For at balsam er en succesoplevelse, så skal du vælge en balsam, der passer til din hårtype. Har du fx tendens til fedtet hår. så skal du vælge en balsam uden olier, hvorimod fugt bør være i fokus, hvis du har tørt eller slidt hår.
 2. Vælg en balsam der passer til din livsstil - Der er forskel på, hvor lang tid en balsam skal sidde i håret for, at du opnår den ønskede virkning. Vælg en balsam som passer til din livsstil, altså til hvor lang tid du har at bruge i badet.
 3. Vælg en balsam der arbejder sammen med din shampoo - Det er altid en god idé at bruge en balsam i samme serie som den shampoo du anvender eller omvendt. På den måde er du nemlig helt sikker på, at produkterne arbejder optimalt sammen, så du får det bedste resultat.

Hvilken balsam er bedst i test?

2. Milk_shake Integrity Nourishing balsam

Milk_shake Integrity Nourishing balsam

milk_shake balsam

Milk_shake Integrity Nourishing Conditioner er en dybdegående og nærende balsam, som kan bruges til alle hårtyper. Den inderholder bl.a. økologisk Muru Muru smør, som er kendt for sin utroligt nærende og fugtgivende egenskaber. Denne balsam er med til at... Læs mere hos Brandshop

Nærende balsam, genopbygger og reparerer, virker plejende, anti-frizz egenskaber, fri for parabener & til alle hårtyper.

3. Moroccanoil Moisture Repair balsam

Moroccanoil Moisture Repair balsam

Moroccanoil balsam

MOROCCANOIL® Moisture Repair Conditioner er en fugtgivende og genopbyggende conditioner, der skånsomt og effektivt genopliver håret. Denne balsam er specielt velegnet til kemisk beskadiget hår. Produktet bevarer hårfarven smuk og intens i længere tid. Mo... Læs mere hos Med24

Genopbyggende balsam, gør håret medgørligt, fugter og styrker, med argan-olie & velegnet til skadet hår.

4. Kevin Murphy Hydrate Me Rinse balsam

Kevin Murphy Hydrate Me Rinse balsam

Kevin Murphy balsam

Kevin Murphy HYDRATE.ME.RINSE er en fantastisk og fugtgivende conditioner, som har et højt indhold af microalgen Spirulina og collodoidt sølv, der stimulerer hårets celler og gør det strålende blankt. Kæmpenatlysolie blødgør håret, og gør det nemt at rede... Læs mere hos Nicehair

5. Olaplex No 5 Conditioner balsam

Olaplex No 5 Conditioner balsam

Olaplex balsam

Olaplex NO.5 Bond Maintenance Conditioner er en patenteret, unik og anderledes conditioner, der efterlader dit hår med den blødeste fornemmelse. Den er spækket med fugtgivende ingredienser, så alle hårtyper opnår det perfekte fugtniveau, der gør at håret... Læs mere hos BilligParfume

6. Redken Curvaceous Conditioner balsam

Redken Curvaceous Conditioner balsam

Redken balsam

Redken Curvaceous Conditioner 250 mlHer er du faldet over en balsam, specielt udviklet af Redken til os med naturlige eller permanentede krøller. Vi er vilde med krøller her hos Signatura, men vi ved også hvordan det kan gøre frisuren besværlig at have me... Læs mere hos Nicehair

7. Redken All Soft Conditioner balsam

Redken All Soft Conditioner balsam

Redken balsam

Redken, All Soft Conditioner, 250 ml  All Soft fra Redken er en lækker conditioner der indeholder avocadoolie, proteiner og aminosyrer. All Soft blødgører håret og tilfører det pleje og fugt.  Sådan bruger du Redken All Soft Conditioner: Denne balsam... Læs mere hos BilligParfume

8. Goldwell DualSenses Rich Repair Conditioner balsam

Goldwell DualSenses Rich Repair Conditioner balsam

Goldwell balsam

Goldwell DualSenses Rich Repair Conditioner 1000 ml.. er en balsam til tørt og skadet hår.Håret får sin naturlige glans og bløde følelse tilbage med Goldwell DualSenses Rich Repair Conditioner.Denne conditioner giver sundt og styrket hår der får god elast... Læs mere hos Signatura

Fugtgivende conditioner, til tørt eller skadet hår, færre knækkede hår, nærer og fugter i dybden, fri for parabener, genopbygger elasticitet og smidighed & med pashmina-silkeproteiner.

9. Wella SP Repair Conditioner balsam

Wella SP Repair Conditioner balsam

Wella balsam

Wella SP Repair Conditioner: Gør håret spændstigt. Genopbygger håret effektivt på bare 30 sekunder. Til skadet hår som skal genopbygges. Den eksklusive RNP-formular, som indeholder hydroliseret keratin,... Læs mere hos Signatura

Styrkende balsam, gør håret medgørligt, genopbyggende, tilfører fugt og næring & giver naturlig fylde.

10. American Crew Daily Conditioner balsam

American Crew Daily Conditioner balsam

American Crew balsam

American Crew Daily Conditioner er en skøn forfriskende og stimulerende conditioner. Den indeholder blandt andet rosmarin og timianekstrakt, der opretholder en sund hovedbund og tilfører fugt til håret. Dens indhold af pebermynte stimulerer blodcirkulatio... Læs mere hos Brandshop

11. Maria Nila Head & Hair Heal Conditioner balsam

Maria Nila Head & Hair Heal Conditioner balsam

Maria Nila balsam

Maria Nila Head og Hair Heal Conditioner er en anti-inflammatorisk balsam, som behandler og forhindrer hovedbundsproblemer og skæl. Den indeholder blandt andet vitamin E, Apigenin og peptider, som virker stimulerende på hårsækkene, og dette resulterer i ø... Læs mere hos Brandshop

Plejende balsam mod skæl, forebygger og behandler, modvirker tidligt hårtab, beroliger og lindrer, fri for parabener & 100% vegansk.

12. FVS Nr. 6 Conditioner balsam

FVS Nr. 6 Conditioner balsam

Frisørens Vital System (FVS) balsam

FVS nr. 6 Conditioner FVS - Frisørens Vital System Conditioner nr. 6 er en terapeutiskbalsam til farvet, behandlet og tørt hår.Denne balsam er en conditioner, som fjerner skæl og kløe i hovedbunden. FVS nr. 6 Conditioner tilfører fugt til hår og hovedbund... Læs mere hos Nicehair

Balsam mod alle slags skæl, modvirker kløe & hårtab, tilfører masser af fugt og pleje, gør håret blødt & medgørligt & fri for parabener.

Et smukt hår kræver balsam som en del af hårpleje rutine

Det er de færreste som kommer sovende til en smuk og blank manke af hår, langt de fleste af os skal arbejde for det. Hvis du gerne vil have at dit hår er så sundt som muligt samtidig med, at du sikkert ligesom jeg, mishandler det med lysninger hos frisøren og brug af hårtørrer og glattejern hjemme, så kræver det en del af din hår rutine og specielt af din balsam.

Finder du først den rigtige balsam til dit hår, så vil du opleve en verden til forskel i den måde dit hår føles på og hvor let det er at style.

Er du på jagt efter en balsam, som kan vække dit hår til live igen, så læs med videre, hvor jeg giver dig alle mine tips til, hvordan DU finder den bedste balsam til lige præcis DIT hår.

Hvad er balsam og hvordan adskiller den sig fra en hårkur

Balsam eller conditioner som den også kaldes anvendes i det fugtige hår umiddelbart efter, at du har vasket det i shampoo. Balsam er et plejende produkt som sørger for at lukke hårstråets follikler igen, så de nærende og fugtgivende egenskaber fra såvel din shampoo som din balsam bliver kapslet inde i håret. En balsam bør derfor anvendes efter hver hårvask.

Der er ofte forvirring omkring, hvad forskellen på en balsam og en hårkur egentlig er eller om det blot er to navne for den samme type produkt. Men det er det ikke! Der er faktisk stor forskel på en balsam og en hårkur og dermed også på måden, du bør anvende dem på.

Hvor en balsam lægger sig som en tynd beskyttende coating uden på hårstrået og skal anvendes efter HVER hårvask, så arbejder en hårkur inde i håret og er en intensiv fugtgivende kur, som kun bør anvendes et par gange om ugen. De dage hvor du vælger at forkæle dit hår med en hårkur behøver du selvfølgelig ikke at anvende balsam.

Bruger du både balsam og hårkur i dit hår, så er det en god idé at vælge produkter i samme mærke - og gerne i samme mærke som den shampoo du bruger.

Sådan finder du den bedste balsam til DIT hår

Når du skal finde den bedste balsam til lige præcis dit hår, så er du nødt til at lære dit hår at kende. På den måde ved du, hvad dit hår har brug for og hvad du skal holde øje med, når du køber hårprodukter som shampoo, balsam og hårkur.

Hvilken hårtype har du?

Din hårtype har stor betydning for, hvilken balsam du skal vælge. Hvis du har tørt og slidt hår, så bør du vælge en shampoo der har fokus på netop dette. Har du fedtet hår så vælg shampoo til fedtet hår osv.

Balsam er ikke bare balsam og for at få det ønskede resultat, så er det super vigtigt at både din shampoo og din balsam passer til dit hår.

Farver du dit hår?

Farver du dit hår, så kan det godt betale sig at vælge en balsam til farvet hår, som ikke kun tager højde for at farvet hår ofte er tørt og skadet hår, men også sørger for at pleje selve farven.

Vælger du shampoo og balsam til farvet hår, så får du også en god farvebeskyttelse, der får din hårfarve til at holde sig intens og glansfuld længe.

Varmebehandler du dit hår?

Hvis du som mange andre udsætter dit hår for varme, det kan være med føntørre, et krøllejern eller et glattejern, så er der chance for at dit hår har taget skade og er blevet porøst.

Du kan vælge en balsam til ødelagt hår, som vil indeholde ekstra meget fugt og samtidig nogle olier, der beskytter håret. Det er dog ikke en decideret varmebeskyttelse, så den skal du give håret bagefter i form af en heat protection creme eller spray.

Hvor god tid har du når du vasker hår?

Der er forskel på, hvor længe de forskellige balsam skal sidde og virke i håret. Nogle skal blot sidde ét minut eller to andre skal gerne sidde i mindst 5 minutter for virkelig at tage effekt.

Vælg din balsam efter hvor god tid du har, når du bader. Skal du for eksempel altid have dit bad overstået hurtigst muligt, så er det en dårlig idé at vælge en balsam der skal sidde og trække længe i håret. Elsker du modsat lange bade, så kan du nyde fordelen af en balsam som virker over længere tid.

Hvilke produkter bruger du ellers i dit hår?

Du kan godt bruge hårprodukter fra flere forskellige mærker med gode resultater. Men du vil ofte opdage, at det godt kan betale sig at bruge produkter fra samme mærke. For eksempel når du vælger shampoo, balsam, hårkur og hårolie.

Når produkterne er fra samme serie, så er de udviklet til at spille sammen og dermed sikre dit hår den optimale pleje. Har du derfor et yndlingsprodukt, så kan det godt betale sig at se om der er andre fristende produkter i serien.

Foretrækker du balsam uden for mange kemikalier?

Nogle går mere op i varedeklarationen på produkter end andre, men det store udvalg i dag tilgodeser alle.

Du kan efterhånden sagtens finde balsam som er cruelty free, altså ikke testet på dyr, du kan finde veganske balsam, økologiske balsam og balsam uden parabener, sulfater og fosfater. Og vil du gerne undgå silikone i din balsam så kan du også sagtens det.

Går du op i bæredygtighed og rene produkter så er udvalget efterhånden rigtig stort.

Sådan skal du bruge din balsam for det bedste resultat

Hvis du har oplevet at dit hår klasker sammen, føles fedtet og mister sin fylde, når du bruger balsam, så er det enten fordi du har brugt en balsam, der ikke passer til dit hår eller fordi du har brugt din balsam forkert.

1. Vask dit hår i en shampoo der passer til din hårtype. Du kan med fordel vælge shampoo og balsam i samme serie, så du er sikker på at produkterne arbejder godt sammen.

Skum shampooen godt op og koncentrer dig om at massere hovedbunden godt igennem. Det sikrer nemlig, at du får fjernet gamle produktrester, olier fra hårbunden og samtidig får øget blodtilførslen i hovedbunden, hvilket igen øger hår produktionen.

2. Skyl shampooen ud af håret og pres vandet ud af håret. Det kan godt betale sig, at bruge et par sekunder på at presse så meget vand ud af håret, som du kan, når du er færdig med at skylle shampooen ud.

På den måde risikerer du ikke at halvdelen af din balsam ender på bunden af brusekabinen men i stedet bliver i dit hår.

3. Undgå at brug balsam i hovedbunden. Det er ikke nødvendigt at bruge balsam i hovedbunden og på hårrødderne og faktisk er det den hyppigste fejl folk begår, når de bruger balsam.

Hvis du bruger balsam i hovedbunden, så er det netop, at det kan være svært at få håret til at fylde og skabe volumen bagefter. Koncentrer derfor balsammen i hårlængderne og især i hårspidserne.

4. Lad din balsam trække tiden ud. En balsam skal i modsætning til en shampoo ikke vaskes ud af håret med det samme. Den skal have tid til at virke.

Det er forskelligt fra balsam til balsam, hvor længe den skal sidde i håret, men som regel er det et sted mellem 2 og 5 minutter. Følg anvisningerne på produktet.

5. Skyl balsam ud af håret og afslut med koldt vand. Når du skyller balsammen ud af håret, så skal du sikrer dig, at du får den skyllet ordentligt ud. Nogen gange når folk oplever at håret føles fedtet eller tungt efter balsam, så skyldes det simpelthen at produktet ikke er blevet skyllet ordentligt ud af håret.

Afslut din hårvask med at skylle hår og hovedbund igennem med koldt vand. Det hjælper med at lukke hårfolliklerne og giver dermed mere shine og glans til dit hår samtidig med, at håret bliver lettere at styre.

Der findes en balsam til alle hårtyper - også din

En af hemmelighederne bag et sundt, voluminøst og glansfuldt hår er en balsam, der passer perfekt til såvel din hårtype, som de udfordringer du måtte opleve med dit hår.

Det er ikke kun for sælge mere balsam, at forhandlerne giver dig så mange balsam at vælge mellem, det er fordi, det er yderst vigtigt at din balsam er sammensat af ingredienser, der arbejder godt sammen med dit hår og ikke modarbejder det. Det kan en balsam nemlig også gøre hvis du vælger den forkerte. Den kan ligefrem få dit hår til at føles mere fedtet end inden du vaskede det.

Læs med videre og spot den type balsam der vil passe bedst til dit hår

Balsam til tørt hår

Rigtig mange kæmper med tørt hår. Tørt hår kan til dels være genetisk, men oftest er det ydre påvirkninger der er årsagen til at håret bliver tørt og porøst.

Det kan være, du opholder dig meget ude i solen. Det udtørrer håret, fordi solens farlige UV stråler skader håret såvel som din hud. Er du meget ude i solen, så kan det også være en fordel, hvis du bruger solbeskyttelse til håret.

Frie radikaler i luften fra fx forurening, tobaksrøg, opløsningsmidler og kemiske stoffer er også medvirkende til at gøre dit hår tørt.

Det samme er mange af dine hårstylings rutiner som din hårtørrer, dit glattejern og dit krøllejern. De udtørrer alle håret. Varmeskader vil du dog kunne minimere med en god varmebeskyttende spray til håret.

Farvet eller lysnet hår er kemisk behandlet og selvom behandlingen er foretaget hos frisøren og dermed mest nænsomt, så kan det ikke undgås at de udtørre håret.

Det har du brug for i en balsam til tørt hår

 1. Fugtgivende egenskaber
 2. Må gerne indeholde olier

Balsam til fedtet hår

Du behøver ikke være bange for at bruge balsam, hvis du har fedtet hår. Vælger du den rigtige balsam, så vil den nemlig ikke medvirke til at forøge olieproduktionen i din hårbund, hvilket er det, der gør dit hår fedtet eller på anden måde tynge håret.

Du bør dog være ekstra omhyggelig med at bruge din balsam korrekt, hvis du har tendens til fedtet hår. Når du bruger balsam, bør du aldrig komme det i hovedbunden eller de inderste par cm af håret. Det er nemlig medvirkende til at håret let klasker, specielt hvis du i forvejen har en overproduktion af olie i hovedbunden.

Det har du brug for i en balsam til fedtet hår

 • Må ikke indeholde olier
 • Må ikke indeholde silikone

Balsam til krøllet hår

Har du naturligt eller frisør købt krøllet hår, så ved du allerede, at et krøllet hår kræver en masse pleje og kærlighed, hvis du efterstræber at få lækre definerede krøller med masser af glans.

Et af de vigtigste skridt til at opnå drømme krøllerne er en balsam, som giver dine krøller alt den fugt de har brug for, samtidig med at den giver definition og bounce til dine krøller. Kort sagt fremhæver krøllen på smukkeste vis. Det kræver en balsam til krøllet hår.

Har du både tørt og krøllet hår hvilke mange med krøller oplever, så er en balsam til krøllet hår sammensat således, at alle problematikker bliver tilgodeset. Balsam til krøllet hår skal bruges efter hver hårvask, men du får de bedste resultater, hvis du mindst én gang om ugen bruger en hårkur til krøllet hår for at få krøllerne gennemfugtet i dybden. Det gør også håret anti-frizz.

Det har du brug for i en balsam til krøllet hår

 • Fugtgivende egenskaber
 • Må gerne indeholde olier
 • Må gerne være anti-frizz og anti-statisk
 • Skal give krøllerne definition og bounce

Balsam til farvet hår

Når du farver dit hår, så sker der en kemisk process som åbner op ind til hårstråets kerne, sådan at farve kan komme i forbindelse med pigmentet i håret. Det er det samme der sker, når du får du hår lysnet eller afbleget.

Denne process kan ikke undgå at udtørre håret, heller ikke selvom du har fået håret farvet eller lysnet hos frisøren, som kan gøre det langt mindre skadeligt for håret end du selv kan med en hjemmefarvning.

Et farvet hår har derfor brug for en balsam, der kan såvel gennemfugte håret, hjælpe med at bevare farvens intensitet og glans og samtidig lægge et beskyttende lag på håret, som får det til at føles sundere og mere medgørligt.

Det har du brug for i en balsam til farvet hår

 • Fugtgivende egenskaber
 • Farvestabiliserende egenskaber
 • Må gerne indeholde olier og evt. silikone

Balsam til ødelagt hår

Der kan være mange grunde til, at dit hår er ødelagt. Det kan være på grund af graviditet, sygdom, fordi du har farvet eller lysnet det for mange gange, brugt varme hårstylings tool uden varmebeskyttelse eller fordi dit hår er skadet af sol og måske har du skadet hår fra klor i poolen.

Afhængig af hvor skadet dit hår er, så kan den helt rette balsam som en del af en intens hårplejekur gøre en verden til forskel i dit hår.

Først og fremmest bør du straks stoppe med de handlinger, der forårsager skaden i dit hår hvis muligt. Dernæst handler det om at give dit hår så meget fugtighed og styrke som muligt. En balsam til ødelagt hår vil derfor ofte indeholde nærende olier som virkelig kan trænge ind i håret.

Det har du brug for i en balsam til ødelagt hår

 • Fugtgivende egenskaber
 • Silikone der kan coate håret
 • Må gerne indeholde olie

Silver balsam til blond hår

Hvis du har naturlig blond hår eller har fået lysnet eller afbleget håret ved frisøren, så kender du sikkert alt til uønskede gullige toner i håret.

Hvis du gerne vil have et blond hår i kølige farver, så bør du bruge silver balsam efter, at du først har vasket dit hår i en silver shampoo.

Silver shampoo og silver balsam indeholder begge violette farvepigmenter som går ind og neutralisere de gullige toner i håret og efterlader håret i smukke kølige nuancer. Samtidig indeholder en silver balsam til blond hår også en masse fugt som plejer håret. Endelig har den også farveintensiverende egenskaber som giver håret glans.

Det har du brug for i en silver balsam til blond hår

 • Fugtgivende egenskaber
 • Violette farvepigmenter
 • Må gerne indeholde olier

Leave-in conditioner

En leave-in conditioner er en nær slægtning til den almindelige balsam, som er den jeg ellers har koncentreret mig om her. En leave-in conditioner kan bruges i forlængelse af den balsam behandling, du har givet håret, mens du har været i bad.

En leave-in conditioner kommet i det håndklædetørre hår og skal IKKE skylles ud. I stedet vil den give dit hår masser af fugt igennem dagen. Den er også en ekstra hjælp til hår, der er svært at rede ud.

Leave-in conditioner er fantastisk til børn - Har du børn med langt hår, så kender du sikkert alt til gråd og tårer, når håret skal redes igennem efter badet. Prøv at bruge en leave-in conditioner næste gang, det er badetid. Det gør en kæmpe forskel, når filteret skal redes ud.

Hvilken balsam skal dit hår forkæles med?

Så er vi ved at være igennem, hvad der er værd at vide om balsam. Jeg håber, du er blevet meget klogere på, hvad du skal holde fokus på, når du leder efter den bedste balsam eller conditioner til dit hår.

Jeg har ikke kunnet finde plads til alt produktinformation her, men hvis du har yderligere spørgsmål til indholdsstoffer osv, så skal du blot følge linket til forhandlerens side, hvor du finder uddybende produktinformation. Det er også her du kan foretage dit køb.

Vi vil alle gerne gøre en god handel og derfor har jeg også oplyst priserne hos de forskellige forhandlere, så du let kan finde den bedste pris.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 12 produkter, har Camilla valgt Australian BodyCare Hair Care , som den bedste balsam i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 11 andre populære produkter, herunder bl.a. Milk_shake Integrity Nourishing, Moroccanoil Moisture Repair, Kevin Murphy Hydrate Me Rinse & Olaplex No 5 Conditioner... klik her for at se de resterende!

16 ofte stillede spørgsmål om balsam til håret

Skal balsam skylles ud af håret?

Balsam skal skylles ud af håret efter brug - medmindre det er en leave-in conditioner. I så fald skal den påføres og blive siddende, og dermed ikke skylles ud igen.

Kan man sove med balsam i håret?

Man bør ikke sove med balsam i håret - medmindre det er en leave-in balsam. Det er ikke sundt for hovedbunden, af være fugtet hele natten.

Kan man lade balsam sidde i håret for længe?

Man kan godt lade balsam sidde i håret for længe. Lader man det sidde for længe, så bliver håret tungt og formentligt fedtet at se på. Læs på produktet og hold dig til tiden der står. Det giver den bedste effekt med det givne produkt.

Kan man bruge balsam uden shampoo?

Man bør ikke bruge balsam uden shampoo, da balsam lukker hårets skællag og derfor bør bruges til sidst. Shampoo åbner og renser hårstråene og bør derfor anvendes først. Effekten ved brug af balsam før shampoo er formentlig lig nul.

Kan balsam reparere håret?

Balsam kan ikke reparere håret, da balsam lægger sig som en hinde oven på håret. Ønsker man reparering af håret skal man bruge en hårkur.

Hvorfor bør man bruge balsam efter hårkur?

Man bør bruge balsam efter hårkur, da balsam har til formål at lukke skællaget på de enkelte hårstrå, så håret bliver beskyttet, holder på de plejende ingredienser fra hårkuren, og ikke mindst for at undgå krus i håret.

Hvordan bruger man balsam i håret?

Man bruger balsam i håret ved først at påføre det i spidserne og derefter arbejde sig op mod hovedbunden. Lad balsammen sidde i håret et par minutter, og skyl den herefter ud.

Hvor ofte bør man bruge balsam?

Man bør bruge balsam under hver hårvask. Hårkur bør man dog kun anvende et par gange om ugen. Vælg altid balsam til netop dit hår og mærk efter om du skal vælge en til kemisk behandlet, medtaget, meget tørt eller slidt hår. Spørg eventuelt din frisør.

Hvilken balsam skal man vælge?

Man skal vælge balsam efter ens hårtype og hvilket behov man har. Har du farvet hår, så vælg en balsam til farvet hår. Har du krøllet hår, så vælg en balsam til krøllet hår. Vælg balsam efter hårtype og ikke efter et dameblad.

Hvad gør hårbalsam?

Hårbalsam lægger en hinde på det enkelte hårstrå. Hinden beskytter hårstrået, så det ikke deler sig eller spalter i spidsen. Håret bliver ligeså blødere, mere medgørligt og dermed nemmere at frisere og arbejde med.

Hvad er hårbalsam lavet af?

Farmaceutisk set er balsam bestående af opløste harpikser i æteriske olier.

Hvad er forskellen på shampoo og balsam?

Forskellen på shampoo og balsam ligger i deres effekt. Shampoo åbner hårets skællag og renser hårstråene. Balsam lukker hårets skællag og lægger en plejende hinde ovenpå håret.

Hvad er forskellen på balsam og hårkur?

Forskellen på balsam og hårkur er niveauet af pleje. Balsam lægger en plejende hinde ovenpå hårstråene, hvorimod en hårkur arbejder inde i hårstrået.

Hvad er forskellen på balsam og conditioner?

Der er ingen forskel på balsam og conditioner. Conditioner er det engelsk for det hårplejeprodukt vi på dansk kalder balsam.

Er balsam sundt for håret?

Balsam er sundt for håret i den forstand, at det får håret til af fremstå sundere. Hårbalsam ligger dog kun yderst på håret. Ønsker man genopbygning af håret, så skal man længere ind i hårstrået - hvilket kan opnås med en hårkur med plejende og reparerende egenskaber.

Er balsam skadeligt for håret?

Balsam er ikke skadeligt for håret, men en nævneværdig og væsentlig sundhedsrisiko ved brug af hårplejeprodukter er risikoen for allergi og i nogle tilfælde tør og irriteret hud.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Camilla

Camilla er Bapoons frisør & hårguru. Med egen frisørsalon i København, daglig omgang med kunder & stort engagement i frisørkurser, så er hun altid skarp på den nyeste viden indenfor faget. Hun er ansvarlig for vores anbefalinger i denne kategori.

Bedøm denne artikel
84 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5