Bedste ansigtsrens: Se de 11 udvalgte renseprodukter til ansigtet i 2021

Bedste ansigtsrens: Se de 11 udvalgte renseprodukter til ansigtet i 2021

Den bedste ansigtsrens renser effektivt og giver dig en sund og velplejet hud. Ønsker du en smuk hud med en naturlig glød, så skal du have inkluderet et renseprodukt til huden i din hudplejerutine. Hvad end du har tør, fedtet eller kombineret hud kan du opnå en sund hud hvis du husker at rense den. Her i den store guide til ansigtsrens finder du de mest populære renseprodukter til huden netop nu!

Af Bapoons kosmetolog & hudplejespecialist
Priser er opdateret i dag torsdag d. 28 oktober 2021. Indholdet er opdateret fredag d. 22. oktober 2021 og er oprindeligt udgivet mandag d. 14. december 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Clinique Liquid Facial Soap Mild ansigtsrens

Konklusion: Her er den bedste ansigtsrens

Clinique Liquid Facial Soap Mild ansigtsrens er udvalgt af Louise, som den bedste ansigtsrens i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af ansigtsrens

Med den bedste ansigtsrens fjerner du effektivt skidt og makeup-rester fra din hud, så den er klar til næste skridt i din hudplejerutine. En god ansigtsrens er et must, hvis du vil holde din hud sund og ungdommelig.

Med den bedste ansigtsrens kan du sørge for, at dine porer ikke stopper til og du får fjernet døde hudceller, så din hud er klar til at tage mod din serum eller dag- eller natcreme.

Jeg gennemgår nu de mest populære ansigtsrens på markedet. Det er de ansigtsrens, der har fået flest rosende ord med på vejen fra dermatologer og kosmetologer.

Dét bør du holde fokus på når du køber ansigtsrens

 1. Vælg ansigtsrens efter din hudtype - Når du vælger ansigtsrens, så er det vigtigt, at du vælger en, der passer til din hudtype. Der er nemlig stor forskel på, hvad en tør hud har brug for i en ansigtsrens frem for en fedtet eller normal-kombineret hud.
 2. Vælg en ansigtsrens der effektivt renser dine porer - En af de største årsager til hudproblemer er stoppede porer. Det kan give acne eller talgknopper. Du bør vælge en ansigtsrens, der effektivt renser stoppede porer.
 3. Ansigtsrens som wipes eller flydende - Du kan få ansigtsrens både som renseservietter og flydende som du selv doserer på vat eller lignende. Det ene er ikke bedre end det andet, men er udelukkende en smagssag.

Hvilken ansigtsrens er bedst i test?

1. Clinique Liquid Facial Soap Mild ansigtsrens

Clinique Liquid Facial Soap Mild ansigtsrens

Clinique ansigtsrens

Clinique Liquid Facial Soap Mild 200 ml - Ansigtssæbe til Normal/Tør hudClinique Liquid Facial Soap Mild er en flydende ansigtssæbe med pumpe til tør og kombineret hud. Det er den hudtype som Clinique har døbt Hudtype 2. Pumpen gør det let at få den rette... Læs mere hos Signatura

3. Ole Henriksen Balance Find Your Balance Oil Control Cleanser 147 ml ansigtsrens

Ole Henriksen Balance Find Your Balance Oil Control Cleanser 147 ml ansigtsrens

Ole Henriksen ansigtsrens

Ole Henriksen Find Your Balance Oil Control Cleanser er et renseprodukt, som er specielt udviklet til en fedtet eller kombineret hud. Den skaber balance i huden, og fjerner overskydende olie og fedt fra hudens overflade, samtidig med at den renser porerne... Læs mere hos Brandshop

4. REN Skincare Rosa Centifolia Gentle Exfoliating Cleanser ansigtsrens

REN Skincare Rosa Centifolia Gentle Exfoliating Cleanser ansigtsrens

Ansigtsrens uden parfume og parabener

REN Skincare Rosa Centifolia Gentle Exfoliating Cleanser er en eksfolierende ansigtsrens, som kan bruges til alle hudtyper. Den renser huden i dybden og fjerner make-up og snavs fra hudoverfladen. Mikroperler af jojobavoks fjerner blidt døde og tørre hudc... Læs mere hos Med24

Exfolierende ansigtsrens, mild rensning, renser huden i dybden, plejer / fugter & blødgør, fri for parabener, ingen kunstig parfume, uden sulfater & til alle hudtyper.

5. Raunsborg Face Wash For Sensitive Skin ansigtsrens

Raunsborg Face Wash For Sensitive Skin ansigtsrens

Ansigtsrens til sart hud

Raunsborg Face Wash For Sensitive Skin er en mild, skånsom og parfumefri ansigtsrens, der har en blød, behagelig og skummende konsistens på huden. Denne dybdegående rens fjerner både make-up, snavs og urenheder samtidig med at den går ind og nærer og fugt... Læs mere hos Nicehair

6. Garnier Skinactive Cleansing PureActive Intensive Exfoliating Cream Wash ansigtsrens

Garnier Skinactive Cleansing PureActive Intensive Exfoliating Cream Wash ansigtsrens

Ansigtsrens til uren hud

Garnier Skin Naturals PureActive Intensive er en intensiv eksfolierende ansigtsrens med korn i. Denne rens er velegnet til fedtet hud, med tendens til bumser. Den eksfolierende formel reducerer urenheder, samt hjælper med at modvirke at de kommer igen. Di... Læs mere hos Nicehair

7. Dermalogica Special Cleansing Gel ansigtsrens

Dermalogica Special Cleansing Gel ansigtsrens

Dermalogica ansigtsrens

Dermalogica Special Cleansing Gel er en blid og lækkert skummende rensegelé, som effektivt fjerner snavs og urenheder fra hudens overflade. Den er sæbefri, men indeholderquillaja sæbeurt, som giver en blid skum. Den indeholder desuden udglattende citronme... Læs mere hos Med24

9. Purex Visage Daily Control Wipes 3x25 stk. ansigtsrens

Purex Visage Daily Control Wipes 3x25 stk. ansigtsrens

Effektive renseservietter til huden

EFFEKTIVE RENSESERVIETTER Daily Control Wipes fra Purex Visage er effektive renseservietter til ansigtet, der renser huden i dybden samt har en fugtgivende effekt. Servietterne er ideelle til hurtig og nem afrensning af makeup og selv vandfast mascara fje... Læs mere hos Billigvoks

Effektive renseservietter til fjernelse af makeup, hurtig og nem afrensning, tilfører fugt og pleje, til alle hudtyper & praktisk indpakning.

11. Weleda Purifying Gel Cleanser ansigtsrens

Weleda Purifying Gel Cleanser ansigtsrens

Weleda ansigtsrens

Effektivt og skånsom rensegel? Weleda Purifying Gel Cleanser er en alsidig rensegel til dig, der der har normal hud eller som døjer med lidt fedtet hud. Denne gel går ind og renser porerne fri for snavs, så din hud ikke går i udbrud. Derudover opretholder... Læs mere hos Med24

Rensegel til ansigtet, renser huden i dybden, fjerner overflødig talg, reducerer fedt & udtørrer ikke huden.

Hvorfor skal jeg bruge ansigtsrens?

Dag efter dag udsætter vi vores hud for udefrakommende faktorer, der hver og en påvirker vores hud på den ene eller anden måde. Huden udsættes for skidt, snavs og luftforurening ikke mindst. Hertil udskiller den selv egne affaldsstoffer og døde hudceller.

Det er derfor vigtigt, at vi dagligt renser huden, så de små porer i huden ikke tilstoppes.

Du skal bruge ansigtsrens til at fjerne skidt og snavs samt hudens egne affaldsstoffer og døde hudceller.

De fleste tror, fejlagtigt, at man kan nøjes med at rense huden i badet eller én gang om dagen. Det er dog ikke tilfældet.

Derfor skal du rense huden om morgenen

Det er vigtigt at rense huden om morgen, da hudens fornyelsesproces (regenerering) er mest aktiv om natten når vi sover og kroppen har overskud hertil.

Hudens fornyelsesproces består i, at der i løbet af natten vil udskilles affaldsstoffer og døde hudceller, der selvsagt bør renses inden ansigtscreme, dagcreme, makeup el.lign påføres.

Derfor skal du rense huden om aftenen

Om aftenen skal dagens makeup samt forurening, skidt og snavs renses og fjernes fra huden, så huden porer ikke tilstoppes eller bliver forhindret i deres vigtige regenerering henover natten.

Glemmer man at rense huden morgen og aften, vil det med tiden kunne lede til tør, fedtet, uren eller sensitiv hud.

En hud i ubalance kan man selvfølgelig altid rette op på igen, men hvorfor ikke være proaktiv med den bedste ansigtsrens!

Ansigtsrens som alternativ til sæbe, shampoo, body wash o.lign.

Der er ingen tvivl om, at ansigtsrens er et (meget) bedre alternativ til sæbe, shampoo eller bodywash, når huden skal renses. Man bør tænke på, at de tre nævnte produkter ikke er skabt til rens af følsom hud i ansigtet, men til hhv. rens og vask af krop og hår.

Vidste du, at huden er tyndere og mere sensitiv i ansigtet end på resten af kroppen? Af samme årsag kan vores ansigtshud nemmere udtørre og blive irriteret af en forkert afrensningsrutine.

Vælg den bedste ansigtsrens efter hudtype

Det er vigtigt, at man vælger et renseprodukt efter hudtype og ikke blot vælger det veninden eller influenceren anbefaler. Man bør vælge en ansigtsrens der tager højde for ens hudtype og dermed ens hudtilstand.

Husk, at hudens tilstand løbende skifter grundet både inde- og udefra kommende påvirkninger. Ens sindstilstand kan også påvirke huden og afspejles heri.

Vælger man det forkerte renseprodukt, kan man forværre, genere og fremprovokere en uønsket tilstand i huden.

De forskellige hudtyper er:

 • Normal - kombineret hud
 • Fedtet hud
 • Tør hud

Læs mere om de forskellige hudtyper nedenfor og bliv ligeså klogere på forskellen mellem hudtype og hudtilstand.

Hvad er en normal og kombineret hudtype og dens kendetegn?

De fleste af os er født med en normal eller kombineret hudtype. Det betyder, at man har fine porer i huden, men tendens til en fedtet T-zone. Den fedtede hud opstår specielt i varme og kan derfor både opstå hvis man er udenfor i varmt vejr eller indendørs med et varmt indeklima.

Kendetegn ved en normal / kombineret hud:

 • Huden føles hverken olieret eller tør
 • Huden har fine porer og få eller ingen ujævnheder
 • Huden kan have tendens til en fedtet T-zone
 • Området omkring øjne og kinder føles fra tid til anden tørt

Hvad er en fedtet hudtype og dens kendetegn?

En fedtet hudtype er faktisk slet ikke så hyppig, som mange ellers går og tror. En fedtet hud opstår hvis den er dehydreret og dermed må forsøge at kompensere med en overproduktion af fedt (sebum), der kan pleje huden.

En fedtet hud er indelukket og hudens porer vil være større og endnu mere synlige. De store porer øger sandsynligheden for urenheder i huden gevaldigt. Det er derfor ekstra, ekstra vigtigt, at man renser huden, hvis man har fedtet hud.

Kendetegn ved fedtet hud:

 • Høj produktion af fedt (sebumproduktion)
 • Ekstra skinnende hud i ansigtet
 • Større og mere synlige porer på kinder og i T-zonen
 • Hyppigere problemer med urenheder i huden

Hvad er en tør hudtype og dens kendetegn?

Det siges, at man slet ikke er i tvivl om hvornår man har en tør hudtype. Du kender det måske selv fra når du netop er kommet ud af badet og huden tørrer. I tidsrummet fra at huden er tørret til du får påført din creme kan den føles tør.

En tør hudtype føles tør, stram og lidt for lille til ansigtet.

Denne hudtype skriger efter fugt og pleje! Vælg milde renseprodukter samt fyldige og fede cremer, der kan tilføje huden ekstra fugt og pleje.

Kendetegn ved tør hud:

 • Ubalance i hudens olie- og sebumproduktion
 • Huden i ansigtet føles tør, stram og lidt for lille
 • Mindre og næsten usynlige porer
 • Tendens til tydeligere rynker og fine linjer

Forskellen på hudtilstand- og type

Vi er alle født med en hudtype, der vil følges os livet igennem. Den kan vi ikke ændre på. Hudens tilstand kan derimod skifte mange gange i løbet af livet og er ikke baseret på vores hudtype. Vores hudtilstand påvirkes og ændrer sig bl.a. pga. forkert hudpleje, forkert kost og ernæring, livsstil og sindstilstand.

De typiske hudtilstande er:

 • Fedtet hud
 • Tør hud
 • Sensitiv hud

Vores hudtype kan vi ikke ændre. Vores hudtilstand kan bearbejdes og ændres.

Det er derfor ekstra vigtigt, at man kender sin hudtype og ikke mindst den tilstand inden man svinger kortet og bestiller et nyt renseprodukt til ansigtet. Oplever man f.eks. hyppigere urenheder i ansigtet, bør man vælge en til formålet og helt undgå ansigtsrens med olie i. Modsat, hvis man har tør hud, bør man undgå renseprodukter til urenheder, da de ofte har ingredienser der udtørrer huden og modvirker urenhederne, men vælge en med variant med olie og ekstra pleje.

Sådan finder du din hudtype (mini guide)

Når du skal fastslå din hudtype er det selvsagt vigtigt, at det ikke sker lige efter et varmt bad. Huden vil uden tvivl føles mere tør når den tørrer.

Start dagen ud uden creme. Se på din hud henover dagen og mærk hvordan den føles. Føles den tør eller stram? Har du en skinnende T-zone? Er hele ansigtet fedtet?

Oplever du en fedtet hud i hele ansigtet, men har fine porer i huden, har du formentligt en dehydreret hud med en fedtet hudtilstand.

Læs mere om de forskellige hudtyper ovenfor, men helt overordnet set kan det opstilles således:

 • Normal / kombineret hud: Fine porer, men tendens til en fedtet T-zone
 • Fedtet hud: Større og mere synlige samt en ekstra fedtet hud i hele ansigtet
 • Tør hud: Mindre og næsten usynlige porer samt følelsen af at huden er tør, stram og lidt for lille til ansigtet

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 11 ansigtsrens, har Louise valgt Clinique Liquid Facial Soap Mild , som den bedste ansigtsrens i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 10 andre populære ansigtsrens, herunder bl.a. Ecooking Rensegel Parfumefri, Ole Henriksen Balance Find Your Balance Oil Control Cleanser 147 ml, REN Skincare Rosa Centifolia Gentle Exfoliating Cleanser & Raunsborg Face Wash For Sensitive Skin... klik her for at se de resterende!

3 ofte stillede spørgsmål om ansigtsrens

Hvorfor skal man rense sin hud i ansigtet?

Du skal rense din hud i ansigtet, da huden i dagens løb bliver snavset af sved, bakterier og luftforurening. Uanset hvor meget eller lidt makeup, du har haft på, så bør du huden vaskes og plejes både morgen og aften.

Hvilken ansigtsrens skal jeg vælge?

Vælg en ansigtsrens der er beregnet til din hudtype samt nuværende hudtilstand. Vælger man et forkert renseprodukt, vil man kunne genere, forværre eller fremprovokere en eventuel uønsket tilstand i hudtilstand.

Hvad er forskellen på hudtype og hudtilstand?

Vores hudtype er vi født med og kan ikke ændres. Vores hudtilstand ændres løbende i takt med udefrakommende påvirkninger såsom forkert hudpleje, ernæring, sindstilstand mv.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Louise

Louise er Bapoons kosmetolog & hudplejespecialist. Hun er ansvarlig for vores anbefalinger når det kommer til hudpleje mm.

Bedøm denne artikel
42 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5