Balayage hår: En smuk & naturlig farvemetode (+priser)

Balayage hår: En smuk & naturlig farvemetode (+priser)

Balayage frihåndsteknik er tidens helt store hårtrend. Overvejer du at få lavet balayage eller er du nysgerrig efter at vide mere om denne spændende farveteknik - så læs med videre hvor jeg besvarer alle dine spørgsmål.

Af Bapoons frisør & hårguru
Indholdet er opdateret tirsdag d. 14. september 2021 og er oprindeligt udgivet søndag d. 12. september 2021.

Balayage er tidens helt store hårtrend

Hårmoden ændrer sig hele tiden og nye teknikker kommer til. Frihåndsteknikken balayage er ingen undtagelse og en helt ny måde at skabe effekt i håret, som ligger langt fra de traditionelle lyse striber, der bliver lavet med folie eller en hætte.

Hvis du har langt hår, så er du uden tvivl kandidat til balayage. En balayage er nemlig lige så smukt i en mørkt hår, som det er i et lyst hår. Det er samtidig en af de farveteknikker der tager sig lige så godt ud i bølget eller krøllet hår, som det gør i et glat hår.

Hvad er balayage?

Balayage er hårfarven vi alle elsker, men som de fleste har svært ved at udtale. Ordet er fransk og betyder “at stryge” eller “at feje” og henviser til den frihåndsteknik, der anvendes ved denne farvemetode. Det udtales med trykket fordelt jævnt på ordet.

Balayage er en ny hårfarvningsteknik, der giver dig et naturligt look, som var dit hår blevet bleget af solen. Hvor man ofte bruger folie, når man bleger eller lysner håret, så anvender man frihåndsteknik, når man laver en balayage.

Det er en langt mere kompliceret måde at farve håret og det kræver en frisør, der har erfaring med denne hårfarveteknik. Lige nu er der ikke meget, der er mere hot end en balayage og derfor bliver flere og flere frisører også fortrolige med denne teknik.

Modsat når du får lavet lyse striber, så lægges balayage farven et godt stykke fra hovedbunden (ofte mere end 10 cm) Det gør, at du ikke kommer til at døje med irriterende udvoksninger på samme måde som hvis du fik lavet almindelige highlights i håret. Dette gælder selvfølgelig ikke, hvis du har valgt en anden bundfarve til dit hår end hvad du naturligt er født med.

Hvordan laver man en balayage?

Når du går til frisøren for at få lavet en balayage, så foregår det ikke med folie, som mange er vant til, hvis de har fået lavet lyse striber, highlights, babylights eller andre af de hårfarvningsmetoder der kræver folie.

Balayage er en frihåndsteknik, hvorfor det også sætter meget større krav til din frisørs kunnen. Fordi det er en frihåndsteknik hvor striberne bliver “malet” på håret, så får du et look, der ser ud som om, du har brugt hele sommeren ved stranden.

Det er et naturligt look med naturlige overgange i håret. Ved en dygtig udført balayage vil du kunne se, hvordan spidserne er lysest og håret derefter tones langsomt over til din naturlige bundfarve.

Dérfor trender balayage så vildt

Der er ingen tvivl om, at balayage er en af de mest populære hårfarveteknikker lige nu. Ikke kun i Danmark men i hele verden. Balayage har vist sig at være den perfekte frisure, fordi den kræver minimal vedligehold, da du ikke behøver at bekymre dig om udgroninger og besøg hos frisøren i tide og utide.

Til gengæld giver de håndstrøgne lyse striber en illusion af mere fylde og struktur i håret. Der er heller ingen tvivl om, at balayage er blevet endnu mere populært, fordi vi ser mange af de kendte spankulere rundt med denne spændende farveteknik.

Prøv at lægge mærke til det næste gang du ser billeder af kendte som Kim Kardashian, Selena Gomez, Hailey Bieber, Heidi Klum og Chrissy Teigen. De rocker alle balayage trenden til perfektion.

Hvad er fordelene ved en balayage frem for andre lysningsteknikker?

Der er mange fordele ved at vælge balayage frem for lyse striber, hvis du gerne vil have lysnet dit hår. Med balayage får du nemlig et super flot og naturligt resultat, som kræver langt mindre vedligeholdelse, end hvis du får lavet traditionelle highlights. Det betyder, at du ikke behøver at bestille tid hos frisøren lige så ofte, som hvis du hele tiden skal have fikset udvoksningen.

Hvor du ved almindelig lyse striber skal til frisøren ca. hver 5 uge for at få klaret udvoksningen, så kan du med en balayage nøjes med at besøge frisøren ca. hver 3 - 4 måned. Det kan godt mærkes på budgettet.

Ved en balayage skal der nemlig være en meget bred udvoksning, inden de lyse nuancer begynder. En balayage kan altså spare dig mange penge hos frisøren. Kigger man på tendenserne i modebilledet så er balayage kommet for at blive.

Fordele ved farveteknikken balayage

  • Du får ingen markant udgroning
  • Det er en mere økonomisk farveteknik da du ikke behøver rende til frisøren hver måned
  • Du får et naturligt look
  • Det er muligt at skabe farvespil i håret med forskellig intensitet

Få lavet balayage uanset om du er blond, mørk- eller rødhåret

Frihåndsteknikken balayage fungere i alle farver hår. Du kan altså få lavet balayage uanset om du er blondine, brunette eller rødtop. Det har heller ingen betydning, om dit hår er glat, krøllet eller har fald. Har du mørkt hår, så er der mere pigment at fjerne og du vil derfor kunne få en tydeligere balayage, jo mørkere hår du har.

Men selvom du er blond fra naturens side, så kan du sagtens få lavet balayage og få det naturlige solblegede look. Det bliver bare ikke lige så dominerende, som hvis du er helt mørkhåret og får lavet en lys balayage i længderne af håret.

Balayage kræver en hvis hårlængde

For at få lavet balayage så kræver det en hvis hårlængde. Der skal jo både være plads til en bred udvoksning og de graduerede lyse nuancer i de nederste længder. Jeg vil anbefale dig at få lavet balayage hvis dit hår er længere end til skuldrene.

Har du kortere hår end det, kan du stadig sagtens få lavet et fint spil i håret, hvor enderne er lysnet, men det vil kræve en anden teknik. Tag en snak med din frisør, som helt sikkert vil kunne vejlede dig frem til den bedste løsning for DIT hår.

Balayage som hjemmefarvning - Go eller No Go?

Balayage er en frihåndsteknik, der kræver en vis øvelse, hvis du skal opnå et naturligt resultat, hvor farverne blender gradvist lysere og lysere. Du kan godt finde balayage kit til hjemmebrug, men jeg vil på det kraftigste anbefale dig at opsøge en frisør, hvis du gerne vil have lavet balayage i dit hår.

Det kræver meget øvelse og den helt rette teknik at få et godt resultat. Har du svært ved at retfærdiggøre et frisørbesøg overfor dig selv og din økonomi, så husk at en balayage passer sig selv. Du behøver ikke tænke på udvoksninger og kan som sådan vente med at besøge frisøren igen, indtil du skal have klippet spidser næste gang.

Hvad koster det at få lavet balayage og hvor lang tid tager det?

Det er altid svært at komme med et estimeret bud på, hvad et besøg hos frisøren koster. Først og fremmest er der stor prisforskel de enkelte frisører imellem og der er også forskel på priser afhængig af, om du bor i Hovedstadsområdet eller om du bør i en mindre by, hvor priserne ofte er lavere.

Prisen på balayage vil afhænge af

  • Frisørens faste prisleje
  • Hvor langt dit hår er
  • Om dit hår er tykt eller tyndt
  • Om det tidligere har været behandlet og skal farvekorrigeres
  • Om du kun skal have lysnet spidser eller om du også ønsker en bundfarve
  • Om du f.eks. ønsker Olaplex el.lign. produkt, som en del af din behandling for at beskytte dit hår.

Et meget forsigtigt bud vil være, at en balayage i mellemlangt hår vil koste dig et sted mellem 1000 kr og 3000 kr, afhængig af hvilken frisør du opsøger.

Hvis du overvejer at få lavet en balayage, så vil jeg foreslå dig at opsøge et par frisører og få dem til at give et prisoverslag. Det er bedst, hvis du opsøger frisøren personligt frem for bare at ringe eller tekste, da frisøren har brug for at se og mærke på dit hår, før han eller hun kan give dig en pris.

Hvis du gerne vil have lavet balayage så skal du forvente at sidde i frisørstolen et sted mellem 3 og 5 timer afhængig af dit hår og ønsket resultat.

Er budgettet småt kan du overveje frisørskoler - Hvis budgettet er småt og du kan leve med eventuelle småfejl i behandlingen, så kan du kontakte en frisørskole, som ofte søger modeller til deres næsten færdiguddannede frisører. Ofte vil du som model kun skulle betale for produkterne og kan derfor spare en masse penge.

9 ofte stillede spørgsmål til balayage

Kan balayage og ombre kombineres?

Balayage og ombre kan godt kombineres. En kombination af disse to metoder vil give lysere spidser.

Hvorfor vælge en balayage behandling?

Vælg en balayage behandling hvis du sætter pris på IKKE og have (synlige) udgroninger. Teknikken indrammer ansigtet og fremhæver dets konturer. Overgangen mellem de farvede sektioner af hår er bløde og flyder flot sammen.

Hvorfor hedder det balayage?

Det hedder balayage, da hårfarven males (fejes) forsigtigt på håret.

Hvor lang tid tager det at lave balayage?

Det tager ca. 3 - 4 timer at lave balayage. Tidsforbruget afhænger af hvorvidt håret også skal klippes. Balayage metoden tager dog størstedelen af tiden, da håret først skal indfarves med penselstrøg og efterfølgende tones.

Hvilken type balayage skal jeg vælge?

Vælg balayage ud fra din hårfarve og efter teknikken din frisør anvender. Medbring eventuelt et billede af det ønskede resultat. Der findes mange flotte balayage billeder online. Husk dog på, at ingen balayage behandlinger er ens, da der tages udgangspunkt i din egen naturlige hårfarve og frisørens frie hånd.

Hvem kan bruge balayage?

Alle, uanset hårlængde og hår farve, kan bruge balayage metoden.

Hvad koster balayage?

Balayage koster 1100 - 1.600 kr. Prisen afhænger bl.a. af hvorvidt håret også skal klippes samt hvor i landet du ønsker behandlingen udført.

Hvad er balayage?

Balayage er en hårfarvningsmetode, der ikke giver synlige udgroninger. Hårfarven påføres direkte på håret med fri hånd.

Hvad betyder balayage?

Balayage betyder fejning på dansk, men selve ordet stammer fra det franske sprog.

Artiklen er skrevet af
Skriv til Camilla

Camilla er Bapoons frisør & hårguru. Hun er ansvarlig for vores anbefalinger i denne kategori.

Bedøm denne artikel
19 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5